Sykkeltur “litt bortenfor…”

Noen ganger tar utforskertrangen helt overhånd. Som f.eks når vi har kjørt forbi en liten sidevei, en liten kilometer før vi svinger opp til Lindåsen, og lurer på hva som skjer inn den veien. Etter litt kartstudie på hytta, ble fristelsen så stor at vi bestemte oss for å ta med sykler, og se hvor veien endte.

Ganske tidlig på turen så ble det å leie, eller dra, syklene oppover. I Kyllingdalen er det et lite stykke bratt vei. Ikke umulig å sykle opp, men så var det ingen vits i å tappe kreftene allerede i begynnelsen. Det var da heller ikke så langt, og tanken på å renne nedover etterpå hjalp godt på motivasjonen. Etter en stund så flatet veien ut, og området var kultivert jordsbruksland. Kjekt å se opp til Foletoknuten fra den vinkelen, og kjekt at det var så flatt at det gikk både raskt og lett å komme videre.

I følge kartet så stopper veien ved et av vannene. Mulig at det er en trend i området, men veien gikk videre, selv om den ikke var inntegnet. Veien ble merkbart dårligere, men like fullt lett framkommelig. Vi endte til slutt oppe ved et gjerde, og parkerte syklene der. Gjerdet var satt opp for å holde sauer på plass, en liten gruppe dyr stirret forventningsfullt på oss når vi ankom. Kan hende at de var sultne, men eneste maten vi hadde med var til eget forbruk. Etter en kort spasertur, så kunne vi se “hjem” til Foletoknuten igjen, denne gangen fra østsiden. Vi ruslet videre mot nord en knapp kilometer, før det var på tide å gå tilbake til syklene.

Med diverse stopp underveis, så brukte vi noen timer opp. Nedturen var, nesten hele veien, bare nedoverbakke. Med litt forbehold om jeg husker rett, så tror jeg at vi var tilbake ved hovedveien etter omlag 20 minutter. Inkludert et par stopp for å knipse noen bilder. Fantastisk gøy å sykle sånn. Gøy å finne ut hva som fantes i dette området.

Skrevet av Rolf Tumert