Sykkeltur langs Ousdalsvannet

For en liten 4-åring som nettopp hadde fått sykkel med støttehjul, var det fristende med en sykkeltur. Da passer det fint å følge en slak fjellvei. Kartet viste at veien gikk langs vannet, så det ville det ikke være noen uoverkommelige bakker.

Etter et kvarter kjøring kunne vi parkere på en egnet plass, og gjorde klar syklene. Været var grått med skyer som hang godt nedover fjellsidene, men slike ting kan ikke alltid bremse entusiasmen til store eller små.

Vi hadde ikke brukt lang tid før vi kom til vanninntaket for kraftstasjonen. Ikke så mye å se her, annet enn noe betong, litt gjerde og et informasjonsskilt.

Vannet var noe nedtappet, og typisk for alle regulerte vann, så viser dette tydelig langs vannkanten. Veien gikk fint langt vannet hele veien, så det var en veldig lett tur. Dessverre så gjorde det fuktige været at knotten var veldig aktiv. Da vi skulle ta en rast ved vannkanten, så kom store mørke skyer – av knott – og var klar til et festmåltid. Det gjorde pausen svært kort, og vi satte kursen tilbake til bilen umiddelbart.

Skrevet av Rolf Tumert