Lindåsen til Støle Turistforeningshytte

Tar du en titt på kartet, så er det ikke uoverkommelig langt fra Lindåsen til Støle turistforeningshytte i Skredådalen. Utfordringen er at det ikke er merket løype. Etter litt planlegging, så ble traseene valgt. Rød løype til Støle, grønn løype tilbake.

Løypen så bra ut på kartet, men hvordan ville den oppleves i virkeligheten? Dagen kom med strålende sol, klar luft og fin temperatur. Nå kunne vi ikke skylde på været, om det ikke skulle gå.

Vi gikk den vanlige stien til Midtstøl, deretter opp mot Litlavassheii og holdt retningen mot Skeidsvannene. Det var rimelig lettgått, underveis møtte vi også noen sauebønder som var ute for å hente inn de siste dyra. Herlig å gå slik, og ha været på “vår side.”

Rett etter Venelivatn dukket en utfordring opp. En kort, men bratt skrent gjorde det vanskelig å komme ned mot Skeidsvannene. Â Etter litt undersøkende vandring frem og tilbake fant vi et innhukk som gjorde det mulig å gå ned.

Turen gikk videre igjennom blåbærlyng – fulle av modne blåbær – mot Skeidsvannet, og deretter var det bare å følge elven videre. En kort klatretur nedover lia, og så var vi inne på løypa som går mellom Skredå og Støle. Turen tok omlag 7 timer, inkludert store og små pauser underveis.

Vel framme på Støle var det mange besøkende. Jaktsesongen var startet, og flere jegere hadde innkvartert seg for natten, sammen med andre turgåere.

Ved returen dagen etter, så valgte vi å gå opp mot Skogafjell, og deretter forbi Kulivatn og Reinshøl mot Langavatn.

Ved sørenden av Langavatn gikk vi over fjellkammen mot Vikstøl, på vestsiden av Strandefjell og så ned mot Blikstøl. Så var det bare å følge stien tilbake mot Lindåsen.

Skrevet av Rolf Tumert