Åsen rundt

Ta en tur opp til fossen, så får du se hyttene fra et nytt perspektiv. Der er også mulig å gå videre oppover, og svinge mot Barlundsfjellet, for å ta veien ned til hytta derfra. Det blir en grei liten rundløype.

Det er forholdsvis greit å komme opp til fossen. Daniel var med første gang når han var 5 år. Heldigvis så er det ikke så vilt som det ser ut til nedenfra. Det vanskeligste stykket er også sikret med tau. Ved Øykhom så går du videre oppover mot nordøst. Det er litt bratt, men likevel greit å komme opp. Etter mye regnvær så kan det kanskje være litt glatt noen få partier, men ikke umulig. Vi har gått både når det var glatt lav i bakken og noen snø flekker her og der.  På toppen setter du nesen mot sør, og trasker videre. Det er ingen sti eller merket løype, men det skal godt gjøres å komme helt på villspor.

Det er småkupert å gå langs toppen, og du har vid utsikt alle retninger.

Selvfølgelig kan turen også tas andre veien, men siden stien ikke er merket, så kan det bli litt prøving og feiling for å finne beste vei ned til fossen. Svinger du nedover for langt sør, så blir det farlig bratt, fortsett litt lenger mot nord, så er det fremkommelig – selv om det ser bratt ut.

Skrevet av Rolf Tumert