Turmuligheter

Turmulighetene er mange, både sommer og vinter. Naturen ligger klar utenfor hytta, med masse som kan utforskes.

Noen minutters gange, og du finner en fin utsiktsplass eller kanskje en lun badekulp. Noen timers gange, og du får en naturopplevelse som sitter. Du finner beskrivelse fra noen av turene som blant annet Rolf Tumert har tatt. Det er og en beskrivelse fra en tur som Aud og Kaare Finbak tok fra Kvernevik og til hytta på Lindåsen.

Spanderer du en liten kjøretur, så når du mye av Sirdalen og det åpner det seg et eldorado av muligheter.

Tur til Steindalsknuden 2019

Tur til Steindalsknuden 2019

Fra Hompland, 7 km nord for Tonstad går det flere stier opp i fjellet vest for dalen. Til Steindalsknuten er det 6,3 km å gå fra vegen om en starter sør for Hompland ved elva Hemså. Da går en først over ei beitemark og opp en gammel rideveg. En kommer inn på en...

les mer
På apostelens hester fra Kvernevik til Lindåsen

På apostelens hester fra Kvernevik til Lindåsen

Her ser du bilder, omtale sporlogg og hoydeprofil av turen som Aud og Kåre Finbak samt hundene Odin og Spedy tok fra Kvernevik til Lindåsen  i juli 2014. De startet fra Kvernevik den 17 juli og var fremme på hytta den 21 juli etter å ha tilbakelagt 11,6 mil....

les mer
Sykkeltur “litt bortenfor…”

Sykkeltur “litt bortenfor…”

Noen ganger tar utforskertrangen helt overhånd. Som f.eks når vi har kjørt forbi en liten sidevei, en liten kilometer før vi svinger opp til Lindåsen, og lurer på hva som skjer inn den veien. Etter litt kartstudie på hytta, ble fristelsen så stor at vi bestemte oss for å ta med sykler, og se hvor veien endte.

les mer
Tur til Hest – 2017

Tur til Hest – 2017

Rolf Arne, Jan Martin og Egil gikk opp til Hest i juli 2017, som ligger på andre siden av dalen i forhold til Lindåsen.

les mer

Sykkeltur langs Ousdalsvannet

For en liten 4-åring som nettopp hadde fått sykkel med støttehjul, var det fristende med en sykkeltur. Da passer det fint å følge en slak fjellvei. Kartet viste at veien gikk langs vannet, så det ville det ikke være noen uoverkommelige bakker.

les mer
Skredå – Støle

Skredå – Støle

Støle turisthytte har jeg besøkt tidligere. For en del år siden var vi tre stykker som gikk fra Stavtjørn til hytta, og returnerte tilbake neste dag. En forholdsvis lang tur, ca 16 – 17 km hver vei. Heldigvis finnes det kortere alternativ også.

les mer
Flyvraket på Lundeheia

Flyvraket på Lundeheia

10 minutter bilkjøring fra Lindåsen finner du startstedet for en tur som fører til restene av en historisk begivenhet, en tragisk flyulykke som skjedde i januar 1946. Et engelsk bombefly som skulle drive øvelse i Nordsjøen, men pga feilnavigering fløy over Sirdalen, og kræsjet i fjellene ved Lundeheiene.

les mer
Åsen rundt

Åsen rundt

Ta en tur opp til fossen, så får du se hyttene fra et nytt perspektiv. Der er også mulig å gå videre oppover, og svinge mot Barlundsfjellet, for å ta veien ned til hytta derfra. Det blir en grei liten rundløype.

les mer