Lindåsen hyttegrend

Lindåsen ligger i Sirdalen i Vest-Agder fylke, ca 10 kilometer nord for Tonstad, på riksveg 468 mot Sinnes. Det står et stort reklameskilt fra Solhytten – her tar du opp til venstre og fortsetter knappe 2 kilometer opp en privat veg, og du er fremme.

I motsetning til hyttefeltene lenger oppe i Sirdalen, så ligger ikke hyttene her klistret inni hverandre. Området var opprinnelig regulert til 30 hytter i vestre del av feltet, men dette er nå øket med 25 i østre del av feltet slik at det nå er totalt 55 tomter, 44 tomter er solgt og  av disse er det bebygd på 40 pr Juli 2017.

Kjører du videre oppover Sirdalen, tar det ikke stor mer enn 20 minutter å komme til Sinnes. Der finnes alpinanlegg, enda flere turløyper og en haug med hytter!

Lindåsen har en barsk og flott natur, det er kort vei til fiskevann og turmulighetene er rett utenfor døra, både sommer og vinter. Det er en fredelig plass. I og med at det er privat vei til feltet (låst med bom), så er det heller ikke noe bilstøy. Fjellene rundt sørger for at det er moderat vind. Ta en tur til toppen av fjellene, så merker du hvor mye det egentlig kan blåse!

Opprinnelig så var hyttene plassert i god avstand fra hverandre, og de færreste hadde vei fram til hyttedøren. Noen hytter har parkering “nesten” utenfor døra, mens andre hytteeierne må gå 3 – 10 minutter fra parkeringsplassen. Vann er fra borebrønner er tilgjengelig fra totalt 4 brønner som er boret, det er og lagt opp for strøm, fiber og kloakk tilkobling for de som ønsker det.

Sti opp til Øykom er sågodt som ferdig, litt pukk i noen av trappene gjenstår, når det gjelder Skitauet er godkjent og skal være klart til bruk vinteren 2017-2018, det er og ryddet trase for skiløype nede i feltet for de som ikke vil dra opp på fjellet, her er det og en gapahauk. Det er og merket sommersti fra Lindåsen og inn til Midtstøl både fra Barlundsfjellet og via Øykom.

Ønsker du mer informasjon vedrørende hytter eller hyttetomter i Lindåsen så vennligst ta kontakt med:

Grunneier ved Egil Netland og Karin Tove Netland
E-post: egil.netland@outlook.com eller Karintove.netland@outlook.com
Mobil: 971 89 845
http://lindelandnaturpark.no/lindasen-hyttefelt.html

 

Turmuligheter

Turmulighetene er mange, både sommer og vinter. Naturen ligger klar utenfor hytta, med masse som kan utforskes. Noen minutters gange, og du finner en fin utsiktsplass eller kanskje en lun badekulp. Noen timers gange, og du får en naturopplevelse som sitter. Du finner beskrivelser fra noen av turene som blant annet Rolf Tumert har tatt. Det er og en beskrivelse fra en tur som Aud og Kaare Finbak tok fra Kvernevik og til hytta på Lindåsen.

Spanderer du en liten kjøretur, så når du mye av Sirdalen og det åpner det seg et eldorado av muligheter.

Skrevet av Rolf Turmert/Geir Magne Håland